BUDAPEST | BALATON-FELVIDÉK       06 70 232 6624

facebook


SELF-REPARENTING

2024 október 12 - 2025 június 07

BELSŐ GYERMEK GYÓGYULÁSA A TUDATOSSÁG ÚTJÁN

❊ RENEW

❊ REALISE

❊ REMEMBER


Lépj újra kapcsolatba belső gyermekeddel, hogy az életedet a kreativitás, a hitelesség és az ártatlanság szemüvegén keresztül láthasd!


ÉBRESZD FEL!

A belső gyermekedet, az ártatlanságodat, az igaz önvalódat
FEDEZD FEL!

A belső erőforrásaid kincses ládáját, melyek kiaknázásra várnak
EMLÉKEZZ!

Milyen érzés, valódi örömet, felszabadultságot és hitelességet érezni

 • Hogyan őrizhetjük meg a belső egyensúlyunkat, stabilitásunkat, alkotókedvünket ezekben a viharos időkben?
 • Mit kezdjünk az elvárások, a bizonytalanság, a túlhajszoltság, az elégedetlenség lehúzó energiáival és hogyan nyerjük vissza a felhőtlenül szabad, kreatív, örömteli életerőnket?
 • Hogyan tudjuk elkerülni a játszmákat, kezelni az érzelmi kitöréseket, párkapcsolatainkban meghúzni az egészséges, rugalmas határokat és megélni a harmónikus együttélést?
 • Ki ne szeretne autentikus, önazonos, kiteljesedett életet élni, felülírni azokat a láthatatlan, ám igen erőteljes hatásokat, káros mintákat, melyek időnként a múlthoz kötetnek, befolyásolják tetteinket és korlátoznak a jelenben?


“Mindannyian a szeretet lehetőségével, de nem a képességével születünk”

(Orvos-Tóth Noémi)

Amikor eltemetjük érzéseinket,

eltemetjük, kik is vagyunk valójában.


A gyermekkori érzelmi, fizikai traumák, sérülések alatt megtanultuk, hogyan válasszuk le magunkat a fájdalmas érzéseinkről. Abban az időben ez valószínüleg segített nekünk, hogy megvédjen minket a szenvedéstől. A feldolgozatlan élmények azonban, tudattalan emlékekké váltak és lényünk zsigeri szintjén tovább élnek bennünk, később pedig utódjainkban. A méhen belüli lét, a születés és kisgyermekkor körülményei meghatározzák és hosszú távon befolyásolják egészségi, pszichés állapotunkat, felnőttkori élettörténetünk alakulását.

A Self-reparenting, újraszülősítés során felismerjük, hogy ezek a múltban rekedt sérülések miként felelősek felnőttként adott számos reakciónkra, melyek gyakran ellentétben állnak valódi igényeinkkel, céljainkkal. Bár a múltunk már nem létezik, elmúlt, így lényegében nem az időben utazunk visszafelé, hanem elindulunk befelé, oda ahol a válaszaink vannak.


A belső gyermek mindannyiunkban ott él,

azok a minták formálták, amiket gyerekkorunkban kaptunk.

Szívünk ajtaja mögött arra vár, hogy valami csodálatos dolog történjék.Ahogy beléptünk az emberi élet tapasztalataiba, mindannyiunknak biztonságra, elfogadásra, az összetartozás érzésére volt szükségünk. Gyermekként számos életkészséget kellett megtanulnunk szüleinktől, beleértve azt is hogyan gondoskodjunk saját érzelmi és fizikai szükségleteinkről. Ezek a tapasztalatok alakítják, hogyan látjuk most magunkat és hogyan viselkedünk másokkal.

A Self-reparenting, az öngondoskodás azon formája, amikor újratanuljuk, miként adhatjuk meg önmagunknak azokat a fizikai és érzelmi szükségeleteket, melyeket esetleg nem kaptunk meg környezetünktől és melyek így állandó hiányérzetként uralnak minket. A teljesség iránti sóvárgásunk késztet arra, hogy ezt az űrt kívülről betöltsük, munkával, párkapcsolati vagy egyébb függőségekkel.

Miközben felismerjük korai élettörténeteink személyiségünkre gyakorolt támogató és korlátozó mintáit, lehetőségünk nyílik egy új kapcsolat kialakítására elhanyagolt, elfeledett Belső gyermek énrészeinkkel vagy azokkal a nehézségekkel, melyeket gyerekkorunk óta cipelünk. 

Ahelyett hogy ellenállnánk vagy állandóan küzdenénk az élet viharos szelével, tudatosságunk erejével vizsgáljuk meg együtt Belső gyermekünk elakadásait, sérüléseit, hiányait, hogy érzelmileg függetlenedhessünk negatív mintáinktól és újraírhassuk transzgenerációs Sorskönyvünket.

Felszabadult energiáink jutalma, hogy azt érezzük, hazataláltunk. Önmagunkba, önmagunkhoz, újraélesztve a kreativitásunk, életerőnk, intuíciónk magvát is.

belső gyermek

Életkészségek, melyekben hiányt szenvedhetünk:

 • szeretet-tisztelet,
 • bizalom-biztonság,
 • intimitás, öröm,
 • kreativitás,
 • határok tartása,
 • önfegyelem,
 • struktúra, rutinok,
 • érzelmi önszabályozás, önegyüttérzés
 • jó kommunikációs készségek

Az életünk során bizonyos mértékig, mindannyian találkozunk azokkal a fizikai, érzelmi sebekkel, fájdalmakkal, traumákkal melyeket életünk során felhalmoztunk vagy nem gyászoltunk el.

Nem tudjuk és nem is kell elkerülnünk az ilyen jellegű tapasztalatokat, mert ezek az érzések gyakran olyan mély kielégítetlen szükségletekből fakadnak melyek szívünk mélyén még mindig figyelemért kiáltanak.

Ezek a belső gyermek kiáltásai.


A 9 HÓNAPOS ÚJJÁSZÜLETÉS program, a változtatás szabadságáról szól.

Arról, ahogy kezünkbe vesszük sorsunk irányítását, függetlenül attól, hogy mit tapasztaltunk a múltban történt eseményektől. Elköteleződünk amellett, hogy felszabadítsuk személyiségünknek azon blokkolt energiáit, melyek viselkedésünkben, gondolkodásunkban, érzéseinkben a korai sorskönyvi programozás korlátozó hatása alatt tartanak minket. Felszabadult energiáink jutalma, hogy megérezzük, ahogy hazatalálunk, önmagunkba, önmagunkhoz. Belső erőforrásainkhoz kapcsolódva elhagyhatjuk maladaptív viselkedéseinket, visszatérő önsorsrontó automatizmusainkat. Miközben tudatosan megéljük a változás dinamikáját, kiaknázzuk a lehetőségeket, új célokat tűzünk ki, hogy megteremtsük az összhangot az optimális teljesítményekhez, a kiteljesedett élethez, játszmamentes kapcsolatokhoz.

Ahogy feltárjuk, hogyan tükröződnek vissza jelen tetteinkben, érzéseinkben, kapcsolati mintáinkban gátló parancsaink, szüleinkhez, előző generációkhoz, gyerekkori tapasztalatainkhoz fűződő sebzett viszonyunk, megértjük miként vesztettük el a kapcsolatot valódi önmagunkkal. Azáltal, hogy megengedjük magunknak, hogy a felszínre kerülő érzelmek, igények szükségleteket teljes kifejeződést nyerjenek, miközben éberen és együttérzően figyelünk rájuk, lehetőségünk nyílik egy új kapcsolat kialakítására elfeledett belső gyermekénrészeinkkel, vagy azokkal a láthatatlan nehézségekkel, melyeket gyerekkorunk óta cipelünk.

Tudatosságunk erejével, ahelyett hogy folyamatosan küzdenénk vagy ellenállnánk az élet viharos szelének, rájövünk mik azok a területek, amikre érdemes odafigyelnünk, amiket érdemes továbbfejlesztenünk vagy mik azok az erőforrások, amikre már most is támaszkodhatunk. Így a karmikus csomóink az inspiráció, a mély megértés és a szív vezetőjének eszközévé vállnak. Megtanulunk tudatosan az itt és mostban élni és azzá válhatunk, akik valójában vagyunk.


SELF-REPARENTING

7 PILLÉRE:

 • biztonság megélése
 • rugalmas határok felállítása
 • autentikus kapcsolatok megélése
 • önfegyelem, struktúrák kialakítása
 • érzelemszabályozás
 • tudatos kommunikáció
 • öngondoskodás, öröm megélése   

Mi a Self-Reparenting?

Eredetileg a Reparenting (magyarul újranevelés, újraszülősítés) kifejezést a Tranzakció Analízis (TA) rendszerében fejlesztették ki. Számos módszere és formája létezik a pszichoterápiában a teljes regressziótól, az időkorlátozott regresszióig, a spot reparentig, amikor is a terapeuta veszi át a "szülő" szerepét, hogy megtanítsa betegeit produktívan élni a világban.

A Self-Reparenting az önismeret legnépszerűbb formája, melyben a kliens (a terapeuta helyett) önmaga újranevelését végzi, de már a saját, belső erőforrásaira támaszkodva. Bármilyen életszakaszban történt is az elakadásod, megvan benned a lehetőség arra, hogy feldolgozd a veszteségeidet és kezedbe vedd a jelened és a jövőd irányítását.

A Self-Reaprenting, Belső gyermek énrészünk megismerése, elfogadása, felnevelése elkötelezett szándékot, tudatos munkát, befektetett energiát és személyes felelősségvállalást igényel. Szem előtt tartva, hogy milyen hosszú ideig működtünk a régi hiedelmekből, vagy narratívákból, fontos emlékeztetnünk magunkat arra, hogy ez a folyamat nem megy egyik napról a másikra, könnyen visszaeshetünk a régi mintákba, ha elfáradunk vagy stresszesek vagyunk.

A CONSCIOUS REBIRTHING | SELF REPARENTING programja során ezért fő célunk, nemcsak a változás elérése, hanem megerősítése, hosszú távon való fenntartása.

9 modulon, 9 hónapon keresztül egy támogató, biztonságos csoport áll melleted, miközben te újjászülöd és magadhoz öleled Belső gyermeked.

A tréning során megvizsgáljuk korai élettörténeteink személyiségünkre gyakorolot támogató vagy akadályozó mintáit és kialakítunk egy új kapcsolatot azokkal a nehézségekkel, melyeket gyerekkkorunk óta cipelünk.

Új célokat kitűzve, erőforrásainkat feltárva, kiaknázzuk a bennünk rejlő lehetőségeinket, hogy megteremtsük az összhangot az optimális teljesítménykehez és a kiteljesedett élethez.

Bujáki Gabi

Bujáki Gabriella

2012-ben kezdtem az első Conscious Rebirthing programot. Már akkor is elképesztő volt látni, hogy a Rebirthing meditációk milyen drámai, mély és gyors eredményekhez vezettek. Lenyűgözött, ahogy hónapról-hónapra a résztvevők egyre elkötelezetebben, egyre bátrabban, önmagukban egyre jobban megerősödve néztek szembe múltjuk fájdalmaival, álarcaikat félretéve gyógyították belső gyermeküket. csodálatos volt látni, azt a felszabadult energiát, kreativitást, kapacitást, ami a gyógyulás útját kísérte.

Ez az erő inspirált engem is, hogy a Rebirthing meditációkat kibővítve továbbfejlesszem, átalakítsam a tanfolyami anyagot, ami mind elméleti, mind egyéb módszertani intervenciókkal, gyakorlatokkal kiegészülve, mára elérte mai formáját egy 9 hónapos 9 modulon keresztül. Az itt és mostban dolgozom, a csoport aktuális dinamikájához igazodva.

Hiszek abban, hogy az emberek a lelkük legmélyén tudják a választ az őket foglalkoztató kérdésekre. Ennek feltérképezéséhez egy támogató, elfogadó, ítélkezésektől mentes személyes jelenlétre, kapcsolódásra van szükségük. Egy segítő intim és biztonságos térben, abban támogatom és bátorítom klienseimet, hogy a saját belső erejükhöz kapcsolódva végezhessék el az átalakuláshoz szükséges munkát. Nem levezetem, hanem kísérem a folyamatokat. Visszatükrözve, segítem az érzések, nehéz érzelmek megfogalmazását, jobb megértését, testben való érzékelését. Munkám célja a résztvevők önértékelésének, önbizalmának erősítése, saját erőforrásainak feltárása, érzelmi ellenállóképességének fejlesztése a tartós változás érdekében.

Szeretettel hívlak és várlak Téged is.

A CONSCIOUS REBIRTHING

SELF-REPARENTING

olyan integrált és transzperszonális szemléletű pszicho-spirituális forrást képvisel, mely ötvözi a perinatális pszichológia ismereteit a trauma-informált gyógyulás útjának mély megértésével. Megadja azt a módszert, amely hozzájárul az alapvető átalakuláshoz, rehabilitációhoz, erőforrások feltárásához. Segít elengedni az érzelmi stresszt, erősíti a pszicho-neuro-immunrendszert és hozzájárul a tudatos és tudattalan elménk gyógyító egységesítéséhez, integrációjához.

MIRE SZÁMÍTHATSZ?

A csoportban a tematikus előadások mellett, cselekvésorientált és művészetterápiás gyakorlati eszközökkel, csoportos és egyéni coachinggal és önreflexióval, Self-Reparenting és Compassionate Inquiry gyakorlatokkal, TA módszertannal és mentálhigiénés szemlélettel, vezetett Rebirthing meditációkkal dolgozunk, hogy Önmagaddal szemben mélyebb megértést, új perspektívákat és képességeket sajátíthass el az alábbi területeken:

 • Biztonság, nyugalom és stabilitás érzetének visszaállítása
 • Az idegrendszer megerősítése, kapacitásának növelése
 • Rugalmas ellenállóképesség kialakítása a korlátainkon túl
 • Hiedelmek, szokások, minták tudatosítása, újrakalibrálása
 • Múltban rekedt érzelmek felszínrehozása, elfogadása az Együttérző Vizsgálódáson (CI) keresztül
 • Feltörő negatív, traumatikus emlékek érzelmi intenzitásának csökkentése
 • Jelenléttel és éber figyelemmel adott tudatos válaszok, reakciók helyett
 • Egészséges és rugalmas határaink kialakítása, megvédése
 • Visszakapcsolódás az elvesztett képességekhez - öröm, bátorság, bölcsesség, tisztaság, életerő
 • Minőségi és autentikus gondoskodás kialakítása testünkkel, lelkünkkel, érzéseinkkel, környezetünkkel
 • A gyógyulás támogatása, segítség elfogadása, belső és külső erőforrások felismerése
 • A tapasztalok megosztásán keresztül az együttérzés és szeretetet megélése önmagunk és mások felé

CONSCIOUS REBIRTHING HEALING PROGRAM™

SELF - REPARENTING

BELSŐ GYERMEK GYÓGYULÁSA A TUDATOSSÁG ÚTJÁN

2024 október - 2025 június

9 hónap, 9 modul, 9 lépés

Hogy felül írd a múltban rekedt sérüléseket, fájdalmakat, hitrendszereket!

9 MODUL TEMATIKÁJA:

BUJÁKI GABRIELLA

mentálhigiénés szakember | coach | tréner